Κουραμπιέδες απο την Κύπρο!

kourampiedes-apo-thn -kypro

Εξαιρετικής γεύσης αυτοί οι κουραμπιέδες που φτιάχνονται με Φυτινη! Συνταγή άλλης εποχής αναλλοίωτης στον χρόνο!

 Για τους κυπριακούς κουραμπιέδες θα χρειαστούμε :

Υλικά για 35 κουραμπιέδες

150 γρaμμάρια Βούτυρο ή μαργαρίνη 

50 γραμμάρια Φυτικό βούτυρο (φυτίνη) 

80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 

2 κουταλιές σούπας κονιάκ 

1 κουταλιά σούπας άρωμα βανίλιας 

½  κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ

80 γραμμάρια. αλεσμένα αμύγδαλα ή καρύδια

320 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις 

kourampiedes-apo-thn -kypro1

Προετοιμασία

Χτυπάμε το βούτυρο (κανονικό και φυτικό) και την ζάχαρη άχνη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. 

Προσθέτουμε το κονιάκ και την βανίλια, ανακατεύουμε το μείγμα , προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουδερ και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. 

Όταν κρυώσει η ζύμη φτιάχνουμε μπαλάκια περίπου 20 γραμμαρίων  το καθένα και τα τοποθετούμε στο ταψί όπου προηγουμένως βάζουμε χαρτί ψησίματος, με απόσταση περίπου 4-5 εκ. μεταξύ τους. 

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες όταν ροδοκοκκινίσουν. 

Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν προτού τους μετακινήσουμε για να μην διαλυθούν. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με την ζάχαρη άχνη.

Μην σας ανησυχήσει αν οι κουραμπιέδες ραγίσουν  λίγο κατά το ψήσιμο. Όταν βάλουμε την ζάχαρη άχνη δεν θα φαίνεται καθόλου.

πηγή και φώτο mirodieskainostimies.


Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments