Χταπόδι ξιδάτο!!!

xtapodi-xidato

Χταπόδι ένας εκλεκτός μεζές για ουζάκι και καλή παρείτσα. Θυμίζει καλοκαίρι ,παραλία και αλμύρα...

 Δείτε ακόμα   Χταπόδι στην κατσαρόλα   / Χταπόδι στην χύτρα  / Χταπόδι κοκκινιστό 

xtapodi-xidato1

Για το #ξιδάτο #χταπόδι θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1 κιλό

Για το βράσιμο

½ φλιτζάνι ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μπαχάρι

2 δαφνόφυλλα

Για το μαρινάρισμα

1/3 του φλιτζανιού ξύδι

½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι ξερό

½ κουταλάκι γλυκού  ρίγανη

Αλάτι, Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Ελαιόλαδο

Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

xtapodi-xidato2

Οδηγίες
Βάζουμε το χταπόδι χωρίς καθόλου νερό στην κατσαρόλα να βγάλει τα υγρά του.

Αφού βγάλει τα ζουμιά του προσθέτουμε το ξύδι και τα μπαχαρικά του.

xtapodi-xidato3

Αφήνουμε το χταπόδι να μαλακώσει καλά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά

Κόβουμε το χταπόδι κομμάτια και αλατίζουμε  αν χρειάζεται.

Βάζουμε το χταπόδι σε μπολ μαζί με το ξύδι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα αρωματικά εκτός από το λάδι και τον μαϊντανό.

Αφήνουμε  στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα να ποτίσει στο ξύδι.

Σερβίρουμε  με ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

xtapodi-xidato4

xtapodi-xidato5

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments