Η πιο εύκολη βασιλόπιτα!!!

efkolh-vasilopita

Σίγουρα συνταγές για βασιλόπιτες έχετε ακούσει πολλές. Τόσο απλή , νόστιμη ,οικονομική και αφράτη που θα εξαφανιστεί στο λεπτό είναι σίγουρα η συνταγή που θα διαβάσεις παρακάτω .


efkolh-vasilopita1

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά 
Μερίδες: 10

Υλικά για ταψάκι 22 εκατοστών 

 4 αυγά

250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και κρύο 

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1/2  κουταλάκι. του γλυκού κανέλα σκόνη 

100 γραμμάρια  σταφίδες

50  γραμμάρια καρύδια

efkolh-vasilopita3

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και γίνουν σαν αφράτη κρέμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την κανέλα και το μπέικιν.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τα καρύδια και τις σταφίδες ρίχνοντας 1 κουταλιά σούπας αλεύρι (από το αλεύρι της συνταγής ) και τα ανακατεύουμε .

efkolh-vasilopita3

Προσθέτουμε  στο μπολ του μίξερ το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα .

efkolh-vasilopita4

Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού . Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να αναμειχθούν σε όλο το μείγμα ζύμης .

efkolh-vasilopita5

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C  για 45 λεπτά – 1 ώρα. 

efkolh-vasilopita6

efkolh-vasilopita7

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ότι άλλο εμείς θέλουμε .

Για τα γράμματα πάνω στην βασιλόπιτα χρησιμοποιήσαμε royal icing 

efkolh-vasilopita8

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments