Τορτίγιες γεμιστές στον φούρνο!


Υλικά

2 φλυτζάνια (150 γρ) γαλοπούλα ή ζαμπόν σε κυβάκια

1 πιπεριά, σε κύβους

8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 φλυτζάνια (230γρ.) τριμμένο τυρί τσένταρ

10 τορτιγιας ή αραβικές πίτες

6 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα 200 ml 

1 κρέμα γάλακτος 200 ml

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι



Οδηγίες
Ετοιμάστε ένα ταψί και αλείψτε το  με ελαιόλαδο
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το ζαμπόν, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 φλιτζάνι από το τυρί. Τοποθετήστε 1/3 φλιτζάνι του ζαμπόν μείγματος στο κέντρο κάθε τορτίγιας.  Τυλίξτε τα .



Ετοιμάστε μείγμα των αυγών:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος , το αλεύρι και το αλάτι. Ρίξτε πάνω από τα tortillas. Καλύψτε στη συνέχεια  με αλουμινόχαρτο και ψήστε  ή  αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και ψήνουμε το πρωί.


 Θερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς . Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο φλιτζάνι τυρί. Καλύπτουμε  το  ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο  και στη συνέχεια ψήνουμε 10 έως 15 λεπτά περισσότερο ή μέχρι το τυρί  να λιώσει.


 πηγή και φώτο από εδώ .inspiredtaste.net



0 comments