Ψωμάκια Τσιαπάτα φανταστικά !

psomakia-tsiapata

Πεντανόστιμα ψωμάκια πολύ αφράτα ιδανικά συντροφεύουν το φαγητό μας ή αποτελεί μια ωραία επιλογή για τα σάντουιτς μας  .


psomakia-tsiapata1

Για τα #ψωμάκια #τσιαπάτα θα χρειαστούμε :

Υλικά  για 6-8 κομμάτια 
 
500 γραμμάρια αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 

360 γραμμάρια νερό ζεστό  ( όχι  καυτό)

10 γραμμάρια  αλάτι

1 κύβο μαγιά 25 γραμμαρίων ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 

Ακόμα

Σιμιγδάλι 

Αλεύρι 

psomakia-tsiapata3


Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε  τη μαγιά στο ζεστό νερό. 

Προσθέτουμε  το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα όλα  τα υλικά μαζί καλά. 

psomakia-tsiapata4

Έχουμε  μια  ζύμη που κολλάει στα χέρια πάρα πολύ . Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.

Καλύπτουμε  με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.(1-2 ώρες ανάλογα  την ζέστη  του σπιτιού σας).

psomakia-tsiapata5

 Χωρίζουμε τη ζύμη σε  κομμάτια ζύμης περίπου  100 - 120 γραμμαρίων .

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ίσες ποσότητες αλεύρι και σιμιγδάλι . Λαδώνουμε τα χέρια μας και ρίχνουμε τα κομμάτια ζύμης ένα-ένα στο αλεύρι με το σιμιγδάλι καλύπτοντας τα γύρω-γύρω.

Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

psomakia-tsiapata6

 Καλύπτουμε με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα  και αφήνουνε  να φουσκώσουν και πάλι για 1 ώρα περίπου.

psomakia-tsiapata7

psomakia-tsiapata8

psomakia-tsiapata9

psomakia-tsiapata10

psomakia-tsiapata11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε από τον φούρνο και τα ψεκάζουμε  με νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν  πολύ  καλά  πριν τα αποθηκεύουμε. 

Μπορούμε  αν θέλουμε  να τα καταψύξουμε βάζοντας  τα σε σακουλάκια που σφραγίζουν  καλά.

psomakia-tsiapata12

psomakia-tsiapata13

psomakia-tsiapata14

Καλή σας επιτυχία  και καλή  σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments