Αυγά μάτια με σάλτσα ντομάτας!

 Σφουγγάτο, στραπατσάδα ή καγιανας . Ένα φαγητό πανεύκολο με πολλά ονόματα ανά τις πόλεις και χωριά της Ελλάδας! Αυγά μάτια σε σάλτσα λοιπόν! Απολαύστε!


Υλικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
ντομάτες
4 μεγάλα αυγά
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Οδηγίες:
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λάδι, στη συνέχεια το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να τα υγρά μειωθούν  λίγο, περίπου 3 έως 4 λεπτά. 

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε προσεκτικά τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και το καπάκι. Μαγειρέψτε περίπου 4 έως 5 λεπτά. Διακοσμείστε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρετε.

πηγή  .skinnytaste.com

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


 

0 comments