Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες!


Τραγανόι υπεροχοι κολοκυθοκεφτέδες!
 
Υλικά

3 φλιτζάνια τριμμένο κολοκύθι

1 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι

2 αυγά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες

Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια στην χοντρή μεριά του τρίφτη .

Αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.

Στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας τα κολοκυθάκια ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, και  τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία . Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε  τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε  το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ .

Τα προσθέτουμε  στο μείγμα των κολοκυθιών. 


Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε  κουταλιές  στο τηγάνι Μόλις πάρουν χρώμα και ροδίσουν και από τις 2 πλευρές αφαιρούμε  και τα τοποθετούμε  σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγιστεί το περίσσιο λάδι.

Σερβίρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος με dip γιαουρτιού και απολαμβάνουμε .


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





 

0 comments