Σπιτικές μπάρες με μόνο 3 υλικά!

spitikes-mpares

Υγιεινές σπιτικές μπάρες πρωινού όλη την μέρα. Φτιάξτε της και πάρτε μαζί σας στην δουλειά ή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο . 

Για τις σπιτικές μπάρες θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 φλιτζάνι αμύγδαλα

1 φλιτζάνι  σταφίδες

12-15 ολόκληροι  αποξηραμένοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 

Εξοπλισμός 

moulti

διαφανής μεμβράνη

κοφτερό μαχαίρι

spitikes-mpares1
Οδηγίες

Ψήνουμε αν θέλουμε τα αμύγδαλα  στους 175 ° C για 10-12 λεπτά,. Αφήνουμε να  κρυώσουν  πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε .

spitikes-mpares2

Τοποθετούμε  τα αμύγδαλα τους χουρμάδες και τις σταφίδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Τα χτυπάμε  όλα μαζί για 30 δευτερόλεπτα.   Ξύνουμε  τις πλευρές του μπολ και κάτω από το μαχαίρι για να βεβαιωθούμε  ότι δεν έχουν κολλήσει κομμάτια μείγματος .

spitikes-mpares3

Συνεχίζουμε  την επεξεργασία για άλλα 1- 2 λεπτά, μέχρι όλα συστατικά μαζί να γίνουν μια μάζα.

spitikes-mpares4

spitikes-mpares5

Τοποθετούμε  ένα κομμάτι μεμβράνης ή λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας μας και πατάμε τη ζύμη με τα χέρια μας  Τυλίγουμε  και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μια ώρα ή  στο ψυγείο για μια μέρα .

spitikes-mpares6

Χωρίζουμε σε κομμάτια -μπάρες. 

 Ξετυλίγουμε  την παγωμένη ζύμη  και τη μεταφέρουμε  σε ένα ξύλο κοπής. 

Κόβουμε σε 8 μεγάλες ράβδους ή 16 μικρά τετράγωνα .

spitikes-mpares9

Τυλίγουμε κάθε κομμάτι  σε πλαστική μεμβράνη ή λαδόχαρτο.
Αποθηκεύουμε τις μπάρες  στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες ή στην κατάψυξη για τρεις μήνες.  

spitikes-mpares10

 Οι μπάρες μπορούν να καταναλωθούν κατευθείαν από το ψυγείο ή την κατάψυξη και θα είναι σταθερές  αλλά μαστιχωτές . 

Σε θερμοκρασία δωματίου οι μπάρες είναι απολύτως εντάξει για να τις φάμε  αλλά θα είναι πιο μαλακές.

spitikes-mpares11


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments