ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΣΤΑΚΙΑ!!!!

tostakia-fournou

Γρήγορα τοστάκια στον φούρνο! Θα τα λατρέψεις! 

Υλικά για 4 τοστάκια
8 φέτες ψωμί του τοστ
4 φέτες ζαμπόν η γαλοπούλας
Τριμμένο τυρί edam , gouda
Μπεσαμέλ

Η μπεσαμέλ είναι μια απλή άσπρη σάλτσα από αλεύρι, βούτυρο και γάλα.
Λειώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι .
Χτυπάμε σε 1 φλιτζάνι γάλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
ανακατεύοντας τα όλα μαζί μέχρις ότου η σάλτσα σιγοβράζει και πήξει.
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν πήξει η μπεσαμέλ, απλώστε το στο ψωμί –και στις 8 φέτες έτσι ώστε να  έχετε οκτώ φέτες ψωμί με σάλτσα καλύπτοντας και τις γωνίες κάθε φέτας. Τοποθετήστε το ζαμπόν στις τέσσερις από τις φέτες
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί στην κορυφή και στις οκτώ φέτες ψωμί: τα τέσσερα με το ζαμπόν, και οι τέσσερις χωρίς.



Καλύψτε τις φέτες σάλτσα/ζαμπόν/τυρί με τις φέτες σάλτσα/τυρί.
Έτσι, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, έχετε ψωμί, σάλτσα, ζαμπόν, τυρί, ψωμί, σάλτσα, τυρί.
Τοποθετήστε το σάντουιτς σε ένα φύλλο ψησίματος.

toast-delicious

Ψήνετε τα  τοστ  σε προθερμασμένο φούρνο 175 C  για 15 έως 20 λεπτά, έως ότου λειώσει  το τυρί .
 
 Απολαύστε τα και Καλή σας όρεξη!!!

πηγή φώτο και συνταγής από εδώ kingarthurflour.com


ΤΟΣΤΑΚΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΓΟ

 ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 
ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ


Αυτό είναι ένα τριπλό σάντουιτς, έτσι για δύο σάντουιτς, ξεκινήστε με έξι φέτες ψωμί. Βουτυρώστε τα δυο από αυτά, από τις δύο πλευρές .αυτές θα είναι το μεσαίο στρώμα του ψωμιού.

Έχουμε λοιπόν από κάτω προς τα επάνω:
Ψωμί  1 ή 2 φέτες του ζαμπόν  1 ή 2 φέτες γαλοπούλας  βουτυρωμένα φέτες ψωμί 1 ή 2 φέτες τυρί Γκούντα η ενταμ  ,Και μια άλλη φέτα ψωμί από πάνω.


Για το πανάρισμα

Χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές γάλα ή μισό γάλα και μισό νερό  και 1 μεγάλο αυγό. 
Βυθίστε κάθε σάντουιτς στο αυγό πρώτα μία πλευρά, στη συνέχεια, το άλλο.



Λιώνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σεχαμηλή θερμότητα σε ένα τηγάνι ή σε ένα ταψάκι.
Όταν το βούτυρο κάψει  τοποθετήστε το σάντουιτς στο τηγάνι. Μαγειρέψτε έως ότου πάρει χρώμα .Αν απορροφηθεί  όλο το βούτυρο, προσθέστε μια άλλη κουταλιά στο τηγάνι, αφήνοντάς το να λιώσει πριν από το τηγάνισμα στην άλλη πλευρά του το σάντουιτς, μέχρι να ροδίσει.

 πηγή φώτο και συνταγής από εδώ kingarthurflour.com

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments