Spaetzle ή ΣΠΕΤΣΛΕ ( ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ )

Υλικά
400 γρ αλεύρι
Αλάτι
4 αυγά (μέγεθος M)
200 ml μεταλλικό νερό (ή νερό βρύσης)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (για γεύση)

Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλεύρι με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ. 
Βάλτε και τα αυγά και το εμφιαλωμένο νερό ζυμώνουμε με το μίξερ χειρός ( με τον γάντζο ζύμης ).

Καλύψτε την  ζύμη με μια πετσέτα ή  με ένα πιάτο για περίπου 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. 

Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και προσθέτουμε το αλάτι . Περνούμε ένα μέρος  Spaetzle  και τρίβουμε πάνω από την κατσαρόλα  που βράζει το νερό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να επιπλέουν στην επιφάνεια, στη συνέχεια, σηκώστε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι .Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε τα ζυμαρικά σε αυτό

Την φώτο και την συνταγή τα πήραμε από εδώ .kuechengoetter.de


0 comments