ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ!!!


Υλικά

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
80 ml ​​ελαιόλαδο ,
150 γρ φέτα
50 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
 1 κουταλάκι ζάχαρη
2 αυγά  
Το ξύσμα και το χυμό 1/2 λεμονιού
250 γρ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Πιπέρι

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε τις πιπεριές με αποφλοιωτή λαχανικών, κομμένες στη μέση κατά μήκος, και τηγανίζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για περίπου 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.  Προθερμαίνετε τον φούρνο στους  180 ° C

Κόψτε σε κύβους την φέτα. Οι ελιές στο μισό. Ανακατέψτε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα Ακόμα την Φέτα, τις ελιές, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε την ρίγανη και το πιπέρι.

Αλευρωθούμε και βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε στο κουρκούτι Το κέικ στο φούρνο (μεσαία σχάρα) και ψήνουμε για  περίπου 25 λεπτά. . Βγάλτε κάντε μερικές σχισμές και ξαναβάλετε το κέικ 15 λεπτά ακόμα .Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά, και ξεφορμάρετε πάνω σε μια σχάρα. 



0 comments